URLA SAĞLIKLI ŞEHİR OFİSİ 'ndesiniz !..

' b e r a b e r c e '
  • Bu blog, Urla Belediyesi "Sağlıklı Şehir Ofisi" çalışmaları ve "Stratejik Yönetim" faaliyetleri kapsamındadır.
Bugün 'Ofis' neler yapıyor ?

Yerel seçim sonrası ilk gün.. Biz de yol haritamızı gözden geçiriyoruz. Önce "kendi temel yapılanmamızı" tamamlamamız gerekiyor !..
Henüz yeni bir Şehir Ofisi'yiz, yeni yeni yapılar türetip kaybolmak değil işimiz, aksine, bürokratik hantallığa kapılmadan, beraberce çalışabilmek... Üretim ve paylaşımı beraber tadabilmek...
Sevgiler...

Bloga Neden Bakayım ?


Bu blogun misyonu

Urla Belediyesi’nin 2015 – 2019 Stratejik Planı'nın resmi hazırlık çalışmalarında değerlendirilmek üzere Urla Mevcut Durum Analizi Ön Çalışmaları gerçekleştirilirken "katılımcılık için" yöntem olarak internetin kullanılmasıdır.

Aynı mevzuata tabi olduğu Strateji Geliştirme Birimi'yle paylaşacağı bu çalışmalar gibi, yeni kurulmuş olan Sağlıklı Şehir Ofisi'nde, yönetişimle, beraberce yapılacak tüm çalışmaların arşivinin tutulmasıdır.

Çalışmamızın amacı

Urla Belediyesi’nce 2015 – 2019 Stratejik Planı "ön hazırlığı"nın yapılması ve bu sırada katılımcılığın rahat ve sağlıklı şekilde sağlanmasıdır.

Sağlıklı Şehir Ofisi çalışmalarının izleneceği bir platform yaratmaktır.

Çalışmamızın kapsamı  

Amaç çerçevesinde, tabi olunan mevzuata uygun halde, 

katılımcılık, yönetişim ve şeffaflık ilkelerine göre hareket ederek, 
realize çıktılar üretilmesi için, 

ilan edili programlar kapsamında uzman ve paydaş katılımcılarla beraber 
veri, bilgi, ihtiyaç, sorun, risk, proje fikirlerinin tespit edilip,

katılımcılarca bunların bütünleştirilmesi 
ve uzman katılımcıların görüşlerine göre önceliklendirilmesi,

nihayetinde çalışma raporlarının hazırlanarak plan resmi süreç çalışma dokümanı haline getirilmesidir. 

Sağlıklı Şehir Ofisi'nin bu çalışmalardaki devamlılığının izlenmesi için güncel bir blog işletilmesidir.

Yöntem

Katılımcının zaman kısıtını göz önüne alarak, ilaveten maksimum katılımcılık hedeflemesiyle internet üzerinden çalışılmasıdır.

İki etaplı çalışma programında(Nisan-Temmuz süreci), etap sonlarında salon birleşik toplantılarının gerçekleştirilmesidir.

Kapanış toplantısında ise, belediyenin yapamayacağı öngörülen çalışmalar için yönetişimin ve gerçekleştirmelerin çözüm yollarının tartışılmasıdır.

Sağlıklı Şehir Ofisi olarak, danışma kurulu oluşturmak, Urla Kent Konseyi'ne mahalle meclisleri kurulumlarını önermek, gönüllü çalışma grupları kurmak, Sağlıklı Şehir Yönlendime Kurulu gibi bir takım yapılanma faaliyetlerini gerçekleştirmek. Bu gibi yapılarla beraber halkın etkin katılımcılığının temel yaklaşım olarak uygulanması için koordinatör olabilmektir.


- lütfen sorularınızı yöneltin -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder